Tratament si preventie contra oxidarii mustului si vinului- Tannisol
Compozitie Tannisol:
- Metabisulfit de Potasiu – 95%
- L-asorbic acid – 3%
- Tannin – 2%
Caracteristici si destinatie:
- Praful au o culoare alb-bej si prezinta un miros usor de sulf.
- Produsul Tannsiol se deosebeste prin faptul ca pastreaza vinul limpede, inclusiv cele filtrate.
- Tannisol remediaza si previne casarea vinurilor precum si alte defecte ale acestuia, protejand si impotriva oxidarii.
- Acest produs se preteaza in principal vinurilor ce au o aciditate scazuta, cu tarie de alcool slaba.
- Se foloseste ca tratament antioxidant inaintea tratarii vinului cu drojdii. In acest caz pastilele se vor sfarama si amesteca cu o cantitate mica de must/vin si se vor adauga.
Cum se foloseste Tannisol?
- Dozaj :
- 10 grame /100L pentru musturi sau vinuri linistite in scopuri de conditionare.
- 20 grame /100L pentru vinuri demidulci si dulci.
- 20 grame /100L in scopuri curative, de tratare.
- Mod de aplicare:
- In cazul in care se doreste un tratament de preventie, se va adauga solutia de Tannisol in vinul sau mustul dorit.
- Pentru un tratament instantaneu al substantei Tannisol, acestea se dizolva foarte usor si se vor amesteca cu o cantitate mica de must/vin si apoi se va turna in toata cantitatea ce se va trata.
Anton iulian –
F.bun
Sandu Mihaita –
Este foarte bun și ma interesează
SOARE CONSTANTIN –
SUPER BUN
Damian –
Cât timp se lasă vinul cu tannisol până la consum?
Sandu Mihaita –
Sunt foarte bune și ma interesează