Conservantul alimentar are o concentratie de 18% SO2 si poate fi utilizat atat pentru fermentarea controlata a vinului, cat si in industria conservelor de legume, fructe si carne, ca si conservant.
Produsul este obtinut din solubilizarea cristalelor de mitabisulfit de sodiu sau potasiu in apa demineralizata. Astfel, se obtine o solutie apoasa, limpede, fara sediment.
DOZA RECOMANDATA
Pentru uz enologic – industria de vinificatie; industria conservelor de legume si fructi, industria de panificatie, doza recomandata este:
- Min. 300 ml – max 400 ml/1000 l must;
- Min 300 ml- max 400 ml/ 1000 kg struguri sanatosi;
- Min 500 – max. 800 ml/ 1000 kg struguri vatamati;
Pentru uz enologic, produsul trebuie adaugat peste struguri inainte de zdrobire sau peste mustul proaspat presat.
De asemenea, produsul poate fi aplicat si dup ace a avut loc fermentatia si vinul a fost tras de pe drojdie.
ATENTIE! Adaugarea produselor de sulfitare dupa ce fermentatia s-a declansat, poate cauza inhibarea acestuia.
ALTE MODURI DE UTILIZARE
- Produsul se utilizeaza si in procesul de conservare a muraturilor, folosindu-se o doza de 25-30 ml/100 Kg produse. Doza de conservant se omogenizeaza in saramura inainte de a avea loc fermentatia sau dupa ce aceasta a avut loc, urmata de vanturare.
- Produsul se utilizeaza la prepararea pastei de rosii si al conservelor de legume si fructi (maxim 25ml conservant/100kg compozitie adaugata dupa racirea produsului).
ATENTIE!
Produsele conservate cu ajutorul aditivului conservant alimentar cu continut de SO2 vor putea fi consumate dupa minim 21 de zile de la data adaugarii produsului;
Poate fi folosit si pentru dezinfectia vaselor de lemn, mase plastie sau sticla, inaintea depozitarii produselor conservante de legume si fructe.
RECOMANDARE DE DEPOZITARE
Produsul se depoziteaza in spatii bine aerisite, la o temperatura ce nu trebuie sa depaseasca 20-25 grade Celsius vara si -5 grade Celsius in sezonul rece. Dupa utilizare, ambalajul trebuie depozitat in locuri isolate, special amenajate in vederea ridicarii si eliminarii.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.