Refractometru zahar, 3 scale, pentru zahar
Refractometrul este un aparat de masurare a indicelui de refractie. Poate fi folosit pentru determinarea compozitiei unui amestec pe baza formulei Gladstone-Dale.
Acest refractometrul este destinat in primul rand pentru viticultori si se utilizeaza pentru masurarea continutul de zahar (in 3 scale diferite) din orice lichid (ex. struguri, must, fructe) singura conditie fiind sa contine zahar. Cantitatea de zahar este foarte importanta pentru a efectua recoltarea strugurilor sau alte fructe in momentul optim astfel obtinand un vin de calitate si controlat (seci, demidulci, dulci, etc). Zaharul este un lucru foarte important din struguri deoarece prin procesul de fermentatia rezulta alcool, din aceasta cauza este important sa fie controlata si sa stim procentele.
Echipat cu ATC (automatic temperature compensation) si pentru temperaturi intre 10-30°C se face compensarea automata, astfel rezultatul citit este corectat in functie de temperatura ambientala.
Se pot citi rezultatul in 3 scale diferite:
- SCALA DREAPTA: indica valorile in KMW – numit si scala BABO sau scala Austriac grade de must si indica cantitatea de zahar in kg la hectolitru de must. Aceasta scala folosim cel mai mult inclusiv in Romania.
- SCALA MIJLOCIU: indica valorile in Oechsle – care este folosit in germania.
- SCALA STANGA: indica valorile in BRIX% sau o alta denumire este Mas Sacch%
Continut pachet:
• Refractometru
• Laveta microfibra de curatat dispozitiv
• Cutie de transport
• Pipeta de aplicare
• Manual de utilizare
Sergiu Matei –
Produs necesar , foarte util
Luca Florian –
Foarte bun.