Densimetru pentru vin de tip Wagner (acest densimetru inlocuieste aparatul Ebuliometru Maligand care este foarte complex si scump) si indica continutului de alcool din vin. Temperatura vinului trebuie sa fie 20°C si pentru a obtine un rezultat corect nu trebuie sa contine zahar.
Mod de utilizare: densimetrul va fi amplasat in lichid, lasand-l sa pluteasca liber, inaltimea coloanei de lichid trebuie sa fie mai mare cu cel putin 2 cm ca si lungimea densimetrului. Citirea se face in starea de repaos al densimetrului. Linia la care se afla la suprafata lichidului va indica valoarea care trebuie inmultit cu un numar intre 1.9 – 2.5. Acest numar variaza in functie de solul locului si natura geografica (ex. pentru vinul de masa, avand un sol
nisipos trebuie inmultit cu 2.2 iar pentru un vin de calitate inalta din zona muntii acest numar
este 2.5). Rezultatul obtinut indica volumul de alcool din vin. In cazul in care vinul contine inca
zahar sau este foarte dens densimetru poate sa arata o valoare eronata sau chiar 0.
Tara de origine: EU
Lungimea totala: 190mm
Lungimea gradatiilor alcool: 32mm
Produs din sticla.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.