Cazan de tuica basculant, capacitate 80/100L manual
Cazanele tip Basculant sunt aparate concepute pentru a distila bauturi alcoolice din fructe, avand o capacitate medie si fiind destinate utilizarii individuale. Setul de cazane pentru distilare este compus dintr-un cazan de cupru integrat intr-un focar realizat din tabla laminata la rece.
Focarul este echipat cu un sistem basculant care faciliteaza umplerea si golirea usoara a cazanului. Cazanul si capacul sunt conectate prin intermediul unei flanse din otel inoxidabil cu grosimea de 4 mm si o garnitura de 5 mm.
Garnitura din silicon, utilizata pentru a asigura etanseitatea intre cazan si capac, respecta cerintele legale din industria alimentara si asigura conditii de siguranta si igiena. Conectarea intre cazan si racitor se realizeaza prin intermediul unei tevi de legatura si un sistem tri-clamp, cu o garnitura de silicon de 2 mm.
Toate componentele care intra in contact cu masa de fructe fermentata, vapori sau distilat sunt fabricate din cupru electrolitic de cea mai inalta calitate. Cuprul este un excelent conductor termic, rezistent la acizi organici si are un impact pozitiv asupra gustului si mirosului distilatului, demonstrat mai bine decat orice alt metal (cum ar fi aluminiul sau otelul inoxidabil). Din acest motiv, distilatele precum tuica sau palinca, produse in distilatoare din cupru, se caracterizeaza printr-un gust si miros deosebit.
Detalii tehnice
Avantaje racitor cu flux continu PH30:
Noul racitor PH-30 STANDARD este prevazut pentru inlocuirea modelelor clasice de racire de 200 L. Partea superioara este fabricata din tabla de inox cu grosimea de 0,8 mm. Cupele interioare sunt modelate prin presare. Placile interioare sunt realizate din cupru. Grosimea exterioara este de 1mm. Cele patru tevi de racire sunt realizate din cupru, iar dimensiunile tevii sunt de 15 x 0,8mm.
- Principiul de functionare: Racitorul functioneaza pe baza unui flux de apa care circula intre conductele de abur. Aceleasi conducte conecteaza doua camere in care distilatul este colectat in stare de vapori in camera superioara, trecand prin conductele de condensare ajunge in camera inferioara de colectare a lichidului racit pana la 18°C si iese din sistemul de condensare. Capacitatea racitorului este de 30 de litri de apa.
- Consumul de apa: In timpul testarii, s-a consumat 80 L de apa intr-o ora, adica, in 3 ore consumul este de aproximativ 240L de apa de racire, timpul unui proces mediu de distilare. Temperatura medie mentinuta in cel mai inalt punct al racitorului este de 40-60°C, iar temperatura medie a distilatului este de 14°C si a variat intre 9 si 18°C. Racitoarele utilizate anterior au un volum de 200L, cu noul model de condensator economisirea consumului de apa este de cca. 50% mai putin.
- Intretinerea racitorului dupa sezon: Inainte si dupa utilizarea racitorului, se recomanda curatarea acestuia prin turnarea a 10-20L de apa in cazan si incalzirea instalatiei la temperatura de fierbere si golirea racitorului, nu adaugati apa de racire si lasati aburul prin conductele timp de 10-15min. -Avantaje:
- o racire mai buna distilatului final;
- cu ajutorul robinetului PIP, puteti regla fin temperatura distilatului;
- consum redus de apa de racire;
- material rezistent la uzura si proprietatile sale anticorozive;
- transport mai usor si manipularea acestora in comparatie cu modelele vechi;
- intretinere usoara si design atractiv.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.